0769 041 711
info@dallesgo.ro

Povești de iubire la Teatrul Act

de Adina Cretu

love_stories

Sunt mare consumatoare de teatru. Ma duc la orice piesa noua, pe unele le vad de doua, ba chiar de trei ori. Nu ma consider totusi un specialist, ma duc la teatru cu acelasi entuziasm pe care il aveam in copilarie, cand asteptam sa se faca ora noua si sa inceapa piesa de teatru la Radio Romania Cultural.
O prietena m-a sunat si m-a invitat la o piesa de care nu mai auzisem si care se tinea la Act. Imi place teatrul independent, dar uneori am mari retineri. Dupa cateva experiente in care mi-am dorit ca un cutremur sa ne scoata pe toti din sala, am inceput sa fiu mai selectiva. Ori piesa la care ma invita prietena mea era nou-nouta si era si un fel de experiment, fiindca toti actorii erau la prima lor intalnire cu scena teatrului. Oameni cu joburi in corporatii si tineri abia intrati la liceu care s-au inscris la cursurile de Actorie de la Dalles GO. Ei, si acum, ma tot gandesc cum sa scriu ca sa nu para PR-istic, dar in acelasi timp sa ilustreze perfect momentele absolut fascinante pe care le-am trait in micuta arena a celebrului teatru. Timp de o ora, sapte actori fara nicio alta experienta in domeniu, cu varste intre 14 si 41 de ani, au reusit nu doar sa ma tina in scaun pierzand notiunea timpului, dar sa ma si faca sa rad in hohote, cum nu mi se mai intamplase de ceva timp. Emotiile lor erau emotiile mele, asistam uimita la o forma de terapie noua, incredibila, superba, realizata printr-un act artistic inedit. Rolurile imi pareau scrise special pentru fiecare dintre ei si mai tarziu am aflat ca, de fapt, acesta este conceptul cursurillor de Actorie de la Dalles GO: Ileana Raducanu a scris un scenariu adaptat cursantilor!
Am trait si am aprobat fiecare cuvintel pe care il rosteau, pentru ca povestile spuse de ei, povesti de iubire, sunt ale noastre, ale oricui. Pot sa pun pariu ca nu a existat spectator care sa nu se fi regasit in vreuna dintre situatii. Iar ropotele de aplauze care nu se mai terminau erau sincere, credeti-ma. La final, am avut ocazia sa-i cunosc si pe responsabilii acestui proiect de „dezvoltare personala” si totul a capatat sens: actorul multipremiat Rares Andrici este unul dintre tinerii profesori care i-a trainuit pe acesti cursanți timp de 20 de saptamani. Alaturi de el, Filip Ristovski, un alt actor care m-a lasat cu gura cascata in „Nijinski”, unde joaca impreuna cu Monica Petrica. Ei sunt profesorii care au castigat un pariu la care nu cred ca se mai incumeta cineva. Si inca ceva,„Povesti de iubire” s-a jucat cu casa inchisa.

Cursurile de Actorie DallesGO au loc dupa ora 18.00 seara, timp de 12 saptamani. O parte dintre acestea, precum si spectacolul de absolvire se intampla pe scena Teatrului Act, primul teatru independent din tara. Inscrie-te pe www.dallesgo.ro / info@dallesgo.ro / 0769 041 711

 

Love Stories

Curs Actorie DallesGO

Fragment spectacol 'Povesti de iubire' (Love Stories) - Vlad & Andra

Fragment spectacol 'Povesti de iubire' (Love Stories) - Maia

Fragment spectacol 'Povesti de iubire' (Love Stories) - Zina

Fragment spectacol 'Povesti de iubire' (Love Stories) - Mateo

Leave a Reply