0769 041 711
info@dallesgo.ro

Pasanda – o reteta regala indiana

Pasanda este un preparat din carne raspandit in nordul Indiei si in Pakistan, care se servea initial la curtea regala. Desi la inceput se referea la un mod de preparare a carnii de miel, intre timp a ajuns sa denumeasca si bucate din carne de pui sau creveti. Insa cum si in aceste din urma cazuri, ingredientele secundare raman cam aceleasi, va prezentam reteta clasica, care are drept vedeta carnea de miel. Noi o recomandam in compania unui vin rosu din colectia Artisan, de la Aurelia Visinescu.

DSC_7852Ingrediente:

  • 3 pulpe de miel
  • sare
  • turmeric/șofran
  • pudră de chimen indian (Ajwain)
  • pudră de coriandru
  • mentă uscata
  • usturoi
  • ghimbir
  • ardei crud iute
  • rosii pasate sau rosii in sos de rosii
  • ardei iute uscat
  • caju crud
  • migdale crude
  • pătrunjel
  • piper
  • ceapă caramelizată
  • boia dulce
  • garam masala

Mod de preparare

Taie bucatile mari din pulpele de miel in felii de maximum 1 cm grosime, dupa care bate-le ca pe snitele, ca sa se intinda bine. Restul de carne rămasa pe oase se toaca marunt cu cutitul. Asezoneaza totul cu sumedenia de condimente aromate pe care le-ai pregatit in prealabil: sare, turmeric, chimen pudra, garam masala, coriandru, kasori methi (menta indiana), usturoi tocat marunt, ghimbir proaspat maruntit la cutit, ardei iute tocat fin. Apoi lasa aroma jucausa de caju si migdale maruntite sa se imbine in compozitie si adauga un plus de culoare si savoare cu niste patrunjel tocat. Carnea amestecata cu mirodenii se toaca din nou pentru ca aromele sa se impregeneze si mai bine în ea.

Ruleaza feliile batute de carne de miel cu chiftelute facute din carnea tocata si prinde-le cu scobitori lungi sau bete de frigaruie. Pachetele obtinute se gatesc putin pe grill. Daca iti ramane carne, nu ezita sa o gatesti asa la cuptor. Poti sa te mai joci putin cu aromele si sa adaugi ghimbir tocat, usturoi tocat, piper si ceapa uscata caramelizata. Inainte de final, scalda carnea în sosul de  rosii pasate si mai da-o inca 10 minute in cuptor. Inainte sa le servesti, pune deasupra niste patrunjel sau niste coriandru, dupa gust, si vei avea parte de o adevarata masa regala indiana.

La cursurile de Cooking Around the World de la Dalles GO, Marius Tudosiei te invita intr-o calatorie culinara in bucatariile lumii. Invata sa gatesti cele mai savuroase retete din China, Argentina, India, Thailanda, Franța, Turcia sau Grecia. Inscrie-te acum pe info@dallesgo.ro sau la telefon 0769 041 711.

Leave a Reply