0769 041 711
info@dallesgo.ro

Nick Barna, The Make-Up Teacher

Nick BarnaNick Barna este un make-up artist desavarsit. Format la Centrul de Pregatire si Instruire Chanel, a educat la randul sau generatii intregi de make-up artisti la cursurile de Make-up de la Dalles GO. El ne vorbeste despre cum se invata aceasta meserie si despre abilitatile pe care trebuie sa le dobandeasca un make-up artist de-a lungul timpului pentru a excela.

Care-i cel mai important lucru pe care doresti sa-l retina cursantii tai?

Vreau sa fie constienti ca machiajul nu inseamna neaparat reguli stricte. Vreau sa constientizeze ca este important sa stii sa te machiezi in primul rand pe tine, ca mai apoi sa-i poti ajuta și pe altii. Traim in secolul vizualului si imaginea conteaza foarte mult.

Esti un om rabdator? Cum reactionezi in fata curiozitatii lor?

Da, eu sunt din fire o persoana rabdatoare si o persoana calda care relationeaza foarte bine cu oamenii si da, ma intriga nelamuririle lor, intrebarile lor. Caut tot timpul modalitati prin care sa le pot ajuta mai mult pe cursante. Imi place sa le iau de la zero si la finalul cursului sa vad la ele un nivel la care poate nici eu nu m-am asteptat. De fapt, asta e satisfactia suprema a profesorului.

Cum se imbina pictura cu machiajul?

Exista elemente comune care se transfera din pictura in machiaj. Trebuie sa cunosti tehnicile, sa ai notiuni de colorimetrie, sa stii sa faci o schita a unui machiaj, sa definesti o anumita zona prin contur, sa stii sa amesteci culorile intre ele. Astfel, la un moment dat, prin machiaj studiezi si un pic de pictura, evoluezi de la machiaje simple la machiaje compuse, artistice, fanteziste, unde clar te apropii de pictura.

In ce fel ajuta exercitiile de creativitate, cum este machiajul de gheisa, de exemplu, in machiajul obisnuit?

Exercitiile de creativitate le ajuta  pe ele sa indrazneasca din ce in ce mai mult. Intra in scoala cu temeri, le e frica sa foloseasca culori, sa picteze pur si simplu pe fata si atunci se blochează intr-o zona mai simpla, mai confortabila. Este un lucru bun sa faci asta pentru ca astfel lucrezi curat si corect, insa la un moment dat este nevoie sa iesi din carapacea ta si sa iti dezvolti un pic mai mult imaginatia, sa capeti un pic de incredere si sa incepi sa te joci cu pensulele, cu desenul şi culorile, chiar si cand vorbim de un machiaj obisnuit de zi.

Le incurajezi sa-si gaseasca propriul stil de a machia?

Desi eu machiez la fiecare curs cot la cot cu ele si le fac demonstratie practica, mereu le incurajez sa nu copieze pas cu pas culorile sau forma pe care am ales-o eu. Daca au au inteles tehnica, e important sa o foloseasca in realizarea unui machiaj diferit.

Ai avut cursante care nu stiau nimic despre make-up?

Am avut o fata care nu se machia deloc, nu folosea produse de make-up, nu aplicase niciodata macar un fard cu o pensula si pot sa spun cu mandrie ca la finalul cursului realiza niste machiaje absolut frumoase.

Crezi ca 12 saptamani sunt suficiente pentru formarea unui make-up artist?

Nu exista suficient. Mereu apar produse noi, formule sau tehnici noi de aplicare. Ca make-up artist trebuie sa fii mereu la curent cu ce se intampla in moda, sa cunosti tendintele sau noile produse care apar.

Tu esti cumva si sursa lor de stiri? Le tii la curent cu ce se intampla in lumea asta?

Intotdeauna le impartasesc din tenditele pentru sezon sau pentru anul respectiv. Avem chiar si un curs de tendinte in care facem machiaje de podium din sezonul in curs. Imbinam make-up-ul cu hainele si hairstyling-ul, iar la final facem un shooting in toata regula.

Peste 100 de cursanti urmeaza in acest sezon cursurile de Make-Up la Dalles Go? De unde interesul crescut pentru acest domeniu?

E o scoala foarte buna. Are o programa bine alcatuita si profesori dedicati care se ocupa de cursanti. Avem un suport de produse foarte mare de la partenerii nostri MAC Cosmetics. Eu, ca profesor, incerc sa fiu alaturi de fiecare cursant, sa il indrum de la cum sa tina o pensula in mana la cum sa-si foloseasca creativitatea si sa-si dezvolte propriul stil de machiaj.

Leave a Reply