0769 041 711
info@dallesgo.ro

Hotel Abalu. Cameleonul din Madrid

Creatorul de moda Luis Delgado si-a vazut visul cu ochii. Novice in ale designului de interior, acesta a creat impreuna cu fratii Antonio si Carlos Fernández un hotel seducator, pe nume Abalu.

Si cand te gandesti ca este prima „incursiune“ a acestui tanar creator – Luis Delgado – in designul de interior! Poate tocmai de aceea nu gasesti la Abalu nici un cliseu, ci doar imaginatie debordanta si un bun-gust instinctive in alegerea celor mai diferite materiale, texturi, culori si obiecte – obiecte adunate, de altfel, din diferite colturi ale lumii, de la Singapore si Japonia, SUA si Africa.

Designul hotelului, oricat de eclectic este la prima vedere, are un „fir al Ariadnei“ care nu te lasa sa te pierzi, alcatuit din inspiratii retro, vintage, anii ’20, si, evident, „anii de aur“ ai Hollywoodului. Singura regula folosita pentru a da coerenta celor 15 camere (foarte diferite, de altfel) a fost ca in fiecare camera sa existe un „design icon“ din secolul XX – fie el Eames, Barcelona Chair, Toledo, Panton, Bertoia etc… Va puteti imagina ca pentru a respecta o astfel de regula, bugetul a fost fara limita! Iar asta a permis ca unele piese sa fie create in exclusivitate pentru hotel: tabliile paturilor, etajerele din baie, paturile suspendate, jacuzzi de arta.

Proiectul a fost conditionat si de faptul ca hotelul ¨locuieste¨ intr-o cladire veche, protejata; din fericire, impedimentele s-au transformat in surse de inspiratie. Baile au fost concepute ca o prelungire a camerelor, distributia spatiului fiind destul de atipica pentru un hotel situat in centrul orasului. Asa se face ca uneori, baia ocupa 40% din spatiu! Baile au fost amenajate cu marmura si gresie portelanata (Porcelanosa, Apavisa, Iris), tapet pictat si cristal. Robinetele, elegante sau hi-tech, sunt de la Ramón Soler sau Dornbrach. Etajerele sunt din corian, iar cazile din piatra in forma de ou au fost aduse din Bali.

Pentru a combate faptul ca orice moda este, eminamente, temporara, s-a optat pentru formula „Boutique Hotel“, unde totul este de vanzare! Si vorbim despre piese vintage unicat! Asa ca avem de-a face cu un hotelul in continua transformare! Materialele utilizate variaza de la parchet industrial si gresie portelanata, la corian, silex, lemn, piele, cristal si vinil. Un hotel cameleonic sau 15 hoteluri la aceeasi adresa: Calle Pez, numărul 19, Madrid. Hotel Abalú, Pez 19, Madrid, tel. 91 531 47 44
www.hotelabalu.com

Leave a Reply