0769 041 711
info@dallesgo.ro

Andrada Sas – Wedding Planner : “Trăim paradoxul prea multor opțiuni.”

 

DallesGO : Cum a fost sezonul trecut ?

Andrada Sas : A fost un sezon foarte interesant, am avut în primul rând o mare varietate de vârste, un lucru care pentru mine a fost poate puțin surprinzător, în sensul bun. Am avut cursante care aveau vârste cuprinse între douăzeci și un pic și până aproape de șaizeci de ani.
Am avut chiar o doamnă care s-a gândit să înceapă un business cu evenimente pentru persoane de vârsta a treia chestie care mi s-a părut foarte interesantă, inovativă, n-am mai auzit de ea.
A fost de asemenea un sezon după care am avut ocazia să le văd pe fete și la treabă, pentru că m-au însoțit la evenimente, m-au însoțit la nunți, au pus osul la treabă, au văzut ce înseamnă să organizezi și o nuntă în practică și ce înseamnă concret să participi la o nuntă, nu doar din povești de la cursuri, și asta cred că a adus foarte mult un plus cursului pe de-a întregul.

DallesGO : Care au fost momentele inedite?

Andrada Sas : În general cursurile cu invitați au fost foarte atrăgătoare pentru cursanți și e normal să fie așa, pentru că după ce ai o serie de cursuri oarecum monotone în care primești foarte multă informație, într-un punct apar oameni noi, care îți povestesc lucruri despre ce ai învățat la celelalte cursuri pe care ai ocazia să le vezi din alt unghi, din altă perspectivă, povestite cu un alt ton, poate cu un alt simț al umorului.
Atunci cursanți devin nerăbdători să vină la următorul curs și să vadă cine anume vine nou și ce anume nou le povestește, mi se întâmplă foarte des să depășim timpul alocat cursurilor pentru că nu ne puteam opri din povestit și asta cred că e un lucru minunat practic la un curs.
Să pleci de la serviciu, sau de la viața ta de zi cu zi, să ajungi la un curs la care să înveți lucruri care te interesează, dar pe de altă parte să ai și ocazia să te destinzi puțin și să afli niște povești și să cunoști niște oameni super interesanți, să pleci acasă bucuros, nu ca după o zi obositoare și prea încărcată.

DallesGO : Ce face un wedding planner?

Andrada Sas : Trăim paradoxul prea multor opțiuni. În epoca de dinainte de expansiunea asta a internetului și a rețelelor de socializare, informația era destul de greu de obținut și atunci trebuia să cauți pe cineva care să îți spună ce să faci pentru că nu aveai cum să obții informația asta de unul singur.

În acest moment este prea multă informație, pur și simplu este foarte ușor să te pierzi.
Nu mai poți să te ajuți cu o căutare. E atât de multă informație încât clar că trebuie să vină cineva să te ia de mână și să spună hai că spun eu ce e mai bine să alegi și care să îți ușureze puțin stresul ăsta.

Altfel e foarte ușor să te pierzi, sunt prea multe lucruri bune, nu știi care sunt prețurile corecte, nu știi la ce să te uiți, după ce criterii să judeci furnizori și atunci asta e motivul pentru care din ce în ce mai mulți viitori miri aleg să colaboreze cu cineva care să îi însoțească pe tot drumul.

DallesGO : Care este nouatatea din acest sezon?

Andrada Sas : Pentru acest nou sezon am hotărât să structurez cursul în două părți destul de diferite între ele și anume în prima parte aș vrea să dezvoltăm o teorie și e partea pe care eu o numesc “informații” în care pur și simplu învăț cursantele cu ce se mănâncă organizarea unei nunți,
cum putem alcătui un buget, cum să planificăm organizarea propriu zisă, timeline-ul proiectului, cum să își aleagă echipa pentru un eveniment, cum să gândească un concept pentru un eveniment și toate aceste detalii despre flori, despre fotografie, să zicem fazele unei nunți.

După care o să intrăm în partea a doua a cursului, care se numește perspective și în care tocmai vom avea aceste discuții cu acești colaboratori, care să vină sacompleteze, catalogul de informații pe care cursanții deja îl au cu perspectivă lor asupra subiectului respectiv, cum vede un fotograf toată situația, cum vede un florist toată povestea cu florile, cum vede un designer de rochii felul în care o mireasă ar trebui să își aleagă rochia și așa mai departe.

Leave a Reply