0769 041 711
info@dallesgo.ro

Ana Maria Lungan despre experienta in Design Interior la Dalles GO

Ana Maria LunganAna Maria Lungan, absolventă a cursurilor de Design Interior, ne spune ce a învățat în 12 săptămâni la Dalles GO. Află cât de importantă e practica în meseria de designer de interior şi ce trăsături trebuie să ai pentru a îmbrăţişa această carieră.

Care este cel mai important lucru pe care l-ai învăţat la cursurile de Design Interior?
Nu pot numi unul singur. Dacă trag acum linie, fiecare curs mi-a adus altceva. Fiecare a fost diferit atât prin ce mi s-a predat, cât şi prin abilităţile pe care le-am dobândit în urma respectivei activităţi. Mai degrabă pot spune că am parte de o multitudine de informaţii şi abilităţi practice. Şi cred că acesta din urmă este cel mai important lucru pe care l-am învățat: dacă realmente vrei să lucrezi în acest domeniu şi să avansezi, este foarte important să știi cum să te exprimi practic.

Care parte te-a ajutat cel mai mult? Cea teoretică sau cea practică?
Practica, în mod clar. Cărţi mai sunt pe piaţă, poţi să le iei să le citeşti, să reţii lucruri din ele, dar partea practică este cea mai importantă, iar acest lucru nu-l poţi face decât în interiorul unei clase.

Ţi s-a părut interesantă şi ideea aceasta de temă pentru acasă?
Recunosc că nu. Ca orice om care e fericit că a scăpat de temele pentru acasă și speră să nu mai primească vreodată. Pe de altă parte, înţeleg importanţa lor. E singura modalitate în care poţi aprofunda informațiile pe care le înveţi şi, de asemenea, poţi să le îmbini şi să le decoperi singur, ca mai apoi să avansezi. Temele n-ar trebui să devină o corvoadă, atâta timp cât conştientizezi beneficiile lor.

Dar conceptul acesta de after work? Cum și-a făcut loc în programul tău?
Este extraordinar din prisma faptului că ai posibilitatea să te concentrezi şi pe jobul pe care îl ai, pentru ca mai apoi, după ora 6, să poţi să te concentrezi pe curs. Majoritatea colegilor pe care i-am avut erau oameni care încercau să-şi schimbe profesia sau încercau să-şi dea seama dacă vor sau nu să facă design interior. În cazul meu, îmi doream să aduc un bonus meseriei pe care o am deja, așa că am apelat la ajutorul profesoarelor Irina Neacşu şi Ileana Răducanu.

Recomanzi experienţa Dalles Go?
Sunt destule motive pentru care recomand aceste cursuri. Profesionalismul profesorilor, profesionalismul celor de la Dalles Go în legătură cu înscrierea noastră, de punctualitate, de tot ce ţine de cursuri efectiv şi de organizare. Pofesorii care ţin cursurile sunt experţi în domeniu pe care e greu să îi găseşti altfel şi la care aici ai acces direct. Poţi să discuţi, să le pui întrebări, să afli lucruri pe care poate nu le-ai afla citind cărţi. Este important să fii şi genul de om căruia să-i placă să stea într-o clasă, într-un colectiv, să-i placă să ridice mâna când are nelămuriri. Cu alte cuvinte, interacţiunea dintre profesor şi cursant este foarte bună şi mai mult de atât, acest soi de colaborare este încurajată ca ea să existe mereu.

Ce-a urmat după aceste cursuri? Ce-ai schimbat atât la tine, cât şi la meseria ta?
Mă simţeam în primul rând mai sigură pe mine, iar acest lucru este foarte important atunci când prezinţi un proiect în faţa unui client. Ţine foarte mult de gusturi meseria mea şi de posibilitatea ca tu, designerul respectivei locuinţe, să poţi livra informaţia în aşa fel încât clientului să-i placă rezultatul pe care îl prezinţi. E bine să fii sigură că este documentat corect, că este bazat pe o logică, că ai ceva stabil în spate, pentru că există oameni în piaţă care ştiu despre ce vorbesc când aleg să lucreze cu un designer de interior. Apoi a intervenit şi mândria deţinerii unei diplome noi care să susţină că lucrurile pe care le prezint au fost învăţate de la un om de valoare.

Leave a Reply