0769 041 711
info@dallesgo.ro

Alina Stoica – Nutritionist :”Participantii la acest curs au invatat ca mancarea nu are numai ritualuri si nutrienti, au invatat ca mai departe de a citi o eticheta, este de a intelege emotia cu care mananci, de a intelege timpul alocat tie de a manca si de a asimila tot ceea ce ai in farfurie. “

Alina este nutritionist, licentiat in biochimie, specializarea Nutritie si Lifestyle, are un master in Nutritie si Siguranta Alimentara la UMF ¨Carol Davila¨ Bucuresti, unde este in prezent doctorand. Este membru in Ordinul Practicienilor de Medicina Complementara si Alternativa. Printre colaborarile sale se numara cele cu Stejarii Country Club, Shiseido Spa, Miko Med & Miko Beauty & Miko Café, Clinica Polisano si Therme Nord Bucuresti. Este vicepresedinte Bio Romania – Director Departament Educatie Nutritionala, consultant si coordonator Nutritie in proiectul Redesign Yourself, dezvoltat in parteneriat cu Baneasa Shopping City si Stejarii Country Club.

 

DallesGO : Cum a fost acest sezon ?

 

Alina Stoica  : Am avut parte de o experiență extraordinară alături de echipa DallesGO și cursanții înscriși la acest curs. Oameni care au venit prima dată pentru a descoperi miturile nutriției, pentru a parcurge pas cu pas printre soluțiile extreme pe care le pot accesa cu ușurință și au ajuns oameni motivați, consumatori educați, au descoperit în ei motivația, încrederea, resursele interioare astfel încât să poată parcurge singuri drumul pe calea sănătății.M-am bucurat să văd că fiecare dintre acești participanți a făcut mici schimbări în meniul zilnic, și-a setat noi reguli pe care să se sprijine meniul întregii familii ceea ce este minunat. Au transpus la nivel de familie informațiile primite și au văzut imediat schimbările.

 

DallesGO : Cine a venit la curs ?

 

Alina Stoica : Au fost persoane care și-au setat obiective legate de greutate, alte persoane care au avut probleme legate de sindromul de oboseală cronică, și veneau cu zâmbetul pe buze să îmi spună că se trezesc odihniți, că nu mai obosesc în timpul zilei, persoane care au avut nevoie de parcurgerea unei cure de detoxifiere de exemplu, și de asemenea cu rezultate spectaculoase. M-am bucurat că în urma parcurgerii acestui curs de 12 module, a înțeles fiecare dintre participanții noștri că soluția vine din interior, și trebuie restabilită o relație de armonie cu mâncarea astfel încât să setăm ulterior o armonie minte, trup și suflet cu mâncarea.

 

DallesGO : Ce au invatat cursantii ?

 

Alina Stoica : Participantii la acest curs au invatat ca mancarea nu are numai ritualuri si nutrienti, au invatat ca mai departe de a citi o eticheta, este de a intelege emotia cu care mananci, de a intelege timpul alocat tie de a manca si de a asimila tot ceea ce ai in farfurie. atata timp cat nu exita o relatie de armonie cu mancarea si aceasta reprezinta numai o componenta periferica a calculatorului, cu siguranta ca nu ne vom putea bucura de un echilibru, de o sanatate asa cum ne dorim noi, si toate acestea vor avea repercursiuni si asupra vietii profesionale. Stresul prin care trecem fiecare dintre noi, fizic, intelectual si emotional, amprenteaza de multe ori comportamentul alimentar. Ei bine, trebuie sa luptam cu aceasta foame emotionala, aceasta foame compulsiva si trebuie sa ne redefinim pe noi.

 

DallesGO : Ce feedback ai primit ?

 

Alina Stoica  : Feedback-ul a fost unul foarte bun deoarece a fost o cerere în cor să spun așa de a relua acest curs în varianta avansați în ideea de a merge în teambuilding-uri, timp petrecut împreună, workshop-uri de nutriție, pentru acest grup cu siguranță vom dezvolta proiecte noi, i-am dat temă fiecăruia dintre participanți să își prezinte un proiect, o temă pe care și-ar dori să o dezvolte și am primit teme minunate pe care ne dorim să le punem în practică și să și le monitorizeze îndeaproape.

 

DallesGO : De ce ai venit la curs ?

 

Cursant : Am 48 de ani, sunt General Manager la Friesland Campina România, cei care produc Napolact. Mi-am propus să fac ceva pentru mine și pentru cei din jurul meu, pentru familia mea, pentru prietenii mei, pentru colegii mei, într-un cuvânt, pentru mine.

 

Cursant : Numele meu este Roxana, am 26 de ani, lucrez la bancă. Am vrut să învăț ceva nou, am vrut să iau parte la cât mai multe informații folositoare pentru organismul nostru. Eu oricum am destul de multe reguli și sunt foarte atentă la aspectul acesta. Chiar mi-am dorit să fac un curs de nutriție bun și calitativ și am urmărit foarte mult ceva care să mi se potrivească.

 

DallesGO : Cum ti s-a parut la curs ?

 

Cursant : Tot cursul acesta, m-a schimbat radical. Am slăbit, am slăbit foarte repede, în decurs de..nici nu cred că durat o lună, am dat jos cele 3 kilograme. Evident le-am dat jos într-un mod foarte sănătos, mănânc mai mult decât mâncam inainte, deci asta mi se pare incredibil.

Nu cred că poți să întâlnești la cursul acesta cel puțin, nu cred că există o persoană mai entuziasmată decât sunt eu.

 

Cursant : Mi-am schimbat complet percepția pentru că acum când mă duc la un restaurant sunt foarte atentă, întreb de exemplu dacă este prăjit alimentul respectiv sau dacă are anumite condimente adăugate și sunt foarte atentă, am început să consum quinoa, să gătesc mai des, să mă duc la piață, aproape de două ori pe săptămână, mă raportez altfel cumva la nutriție.

 

DallesGO : Cum a fost Alina ?

 

Cursant : Deci cu toate studiile pe care le-am avut, ți-am spus, am făcut chimie, toate materialele pe care le-am citit, Alina a reușit să îmi dea practic reset, și să-mi rescrie toate informațiile într-un mod incredibil. N-aș fi crezut că la vârsta aceasta, pot să o iau practic de la zero și regret nespus că nu am făcut shimbarea asta mai demult.

 

Cursant : Alina mi se pare o persoană foarte onestă, strictă, dar cumva destul de rațională, adică nu sunt reguli extraordinar de stricte pe care să nu le poți respecta.

Sunt niște reguli de bun simț, și este mai impunătoare așa cum trebuie să te readucă așa la normal un om care are multe cunoștințe și știe cum să abordeze situația.

Leave a Reply